Keressük Azahriah szobrának a helyét!

2024. 10. 11.

Azahriah idén elsőként fogadta el a SopronFest meghívását és a Puskás Arénában rendezett tripla teltházas koncertek előtt kizárólag itt lépett színpadra. A szervezők pedig a “Sopron, a Csillagok Városa” program keretében egy köztéri szoborral ajándékozták meg a művészt. efZámbó István különleges köztéri bútor alkotását Azahriah előtt mások mellett a Depeche Mode, a Linkin Park és Lemmy vehette már át, ezek a szobor-székek Sopronban városszerte megtalálhatók. A SopronFest szervezői most a közönség és a rajongók bevonásával keresik Azahriah székének a helyét.

Sopron másfél évtizede egy különleges hagyománnyal tiszteli meg a városban fellépő sztárokat: 2010 óta a legnagyobb művészek efZámbó István alkotását, egy-egy egyedi, közterületi szobor-széket kapnak ajándékba, amelyeket ma már számos helyszínen megtalálhatják a rajongók.

Az egyedi bútorokat túl azon, hogy bárki használhatja, valódi képzőművészeti alkotások is egyben, efZámbó István képzőművész művei. Mások mellett a Depeche Mode, a Linkin Park, az Iron Maiden, az Imagine Dragons, vagy éppen Lemmy, a Motörhead frontembere és átvette már korábban ezt a különleges ajándékot. Az átadásról minden alkalommal fotók készülnek, a művészek dedikálják ezeket és a városnak ajándékozzák. Ma már Sopronban utcákon, tereken, teraszokon közel 25 helyen szelfizhetünk kedvenceink szobor-székeivel.

2024-ben Azahriah is csatlakozik ehhez az illusztris társasághoz. A SopronFest-en nyár elején nagy örömmel vette át a saját szobrát Sopronban, amelynek most a méltó helyét keressük. Arra kérjük a rajongókat, hogy javasoljanak helyszíneket, ahol Azahriah székét felállíthatjuk. Fontos szempont, hogy könnyen és bármikor elérhető legyen a rajongók számára, és a szobornak valódi “gazdája” is legyen. Így elsősorban népszerű teraszokat, éttermeket, kávézókat, klubokat keresünk.

Az ötleteket, javaslatokat október 25-ig várjuk kommentben a SopronFest közösségi média oldalain, a legjobb öt javaslatra pedig ezt követően szavazhat majd a közönség.

kapcsolódó hírek

Hírlevél / SopronFest Klub / Kedvezmények

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy az elsők között értesülhess az új programokról, hírekről - többek között a hamarosan induló SOPRONFEST KLUBRÓL, amelybe belépve exkluzív kedvezményekhez juthatsz majd!