A SopronFest környezettudatos fesztivál

2024. 04. 29.

Partnereinkkel – többek között a Soproni Egyetemmel és a Greenstic-kel – együtt nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a SopronFest fenntartható, környezettudatos fesztivál legyen.

Kiemelten támogatjuk a helyi gazdaságokat és termelőket, bővített vegetáriánus és vegán kínálattal, valamint még több ivókúttal készülünk, ételeiteket és italaitokat pedig lebomló tányérokban, evőeszközökkel fogyaszthatjátok – számos helyen a Greenstic jóvoltából, ezzel is csökkentve a karbonlábnyomunkat.

A fesztivál ideje alatt számos kiállítást, workshopot, edukációs programot szervezünk a fenntarthatóság és a környezetvédelem jegyében, így például a volt köztársasági elnök, Áder János podcast előadását is meghallgathatjátok, valamint a fesztivál keretein belül a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány és Sopron Város egyedülálló városi minierdő létrehozásába vonja be a közönséget.
A városra számos pozitív hatással lévő Miyawaki-erdő ültetésén a volt köztársasági elnök, az Alapítvány kuratóriumi elnöke Áder János is részt vesz.

A Miyawaki-erdő egy olyan erdőtípus, amelyet az 1970-es években Miyawaki Akira japán ökológus nevéből ered, aki a módszert kidolgozta. A Miyawaki-erdő lényege, hogy a természetes erdők helyreállítását és újjátelepítését segíti elő gyorsan növekvő, helyi fafajok alkalmazásával. Ez a módszer olyan sűrű, vegyes erdők létrehozását célozza meg, amelyekben a növények gyorsan nőnek és egymást támogatják. A Miyawaki-erdők több szempontból előnyösek lehetnek, mivel javítják a biodiverzitást, növelik a talaj minőségét, csökkentik az eróziót és a talajeróziót, valamint segítenek az éghajlatváltozással kapcsolatos kihívások kezelésében.
Ezek az erdők különösen városi környezetekben is népszerűek lehetnek, mivel kis helyen is lehetőséget nyújtanak a zöldterületek létrehozására és a városi élőhelyek javítására.

 

 

kapcsolódó hírek

Hírlevél / SopronFest Klub / Kedvezmények

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy az elsők között értesülhess az új programokról, hírekről - többek között a hamarosan induló SOPRONFEST KLUBRÓL, amelybe belépve exkluzív kedvezményekhez juthatsz majd!