Teljes a SopronFest Telekom PodcastFest programja

2024. 03. 27.

Hét helyszínen több, mint húsz beszélgetéssel és előadással várjuk a közönséget, igazán komoly és szórakoztató témákkal egyaránt.

A SopronFest nemcsak újszerű, de tartalmában és hosszában is különleges fesztiválként indul el immáron második alkalommal májusban. A pünkösdi hosszú hétvégére tízezreket várnak a Hűség Városába, de már egy héttel korábban, május 11-én elstartol a színes programsorozat az egész városban.  Hét héttel a kapunyitás előtt mostanra kész a SopronFest keretében megvalósuló Telekom PodcastFest programja, amely hét helyszínen több, mint húsz beszélgetéssel és előadással várja a közönséget, igazán komoly és szórakoztató témákkal egyaránt. A korábban közöltekhez képest számos újdonság is szerepel a programban. A 70 éves, soproni születésű Eperjes Károlyt egy életút beszélgetésre a 25 éves Index látja vendégül a Deák Étterem kerthelységében. Áder János a Kék Bolygó podcastjének vendégeként Steigervald Krisztián, generációkutató érkezik Sopronba. A Magenta Podcast pedig a Halott Pénz 20 éves történetét dolgozza fel, Marsalkó Dávid, Járai Márk és Boros ’Venom’ Gábor részvételével.  Einspach Gábor, a neves galerista a „Nem halok meg” című dokumentumfilm kapcsán rákbetegségéről beszél, arról, hogyan élte túl a halálos kórt. Az érdeklődő közönség minden beszélgetésen jelen lehet. A teljes programot pedig most először mutathatjuk meg egyben.

A már korábban bejelentett podcastek és más prózai, vagy éppen humoros programok között is érdemes újra szemezgetni. Dumadélután címmel nagyszabású stand-up show-val várja a SopronFest közönségét Fábry Sándor, Dombóvári István és Szabó Balázs Máté a Liszt Központban. Ez a hely egyébként a podcast programok fő színtere, ahol az egyik legnevesebb podcaster, Kadarkai Endre, 3 napon át fogadja vendégeit: ByeAlexet, Tóth Gabit és Ördög Nórát. (közös kreeatívot tegyük kampányba)

A SopronFest kiemelten fontos ügynek tartja a bullying, vagyis a kortárs iskolai bántalmazás, csúfolódás, kiközösítés kérdését. A szervezők úgy gondolják, ezen a fórumon is érdemes beszélni erről. A fesztivál és az Unicef ennek kapcsán beszélgetést szervez a „Ne nézz félre!” kampányról, amelynek legfontosabb üzenete a címében megfogalmazott gondolat: az ártatlan szemlélődőnek mi a feladata, ha bullyinggal találkozik. A beszélgetés házigazdája Mészáros Antónia, az Unicef vezetője.

Sopron igazi büszkesége, a Harrer Csokigyár több podcast programnak is otthont ad. Abosi Bea, az intézmény tulajdonosa és vezetője itt beszélget majd Kende-Hoffher Krisztinával. Ugyanide érkezik majd a népszerű youtuber csapat, a TRIÓ!, vagyis Henry Kettner, Török Ábel és Abosi Barna. Érdekesség, hogy Barna családtag, így még csokit is neveztek el róla ugyanitt. 

Igazán aktuális témát, a mesterséges intelligencia szerepét, a digitális eszközök jelenlétét dolgozz fel Tari Annamária legújabb, „Hol a boldogság mostanában?” című könyve. Ennek kapcsán a szerzőt, valamint Szabó Bélát, a Telekom Stratégiai és Innovációs Igazgatóját, Nánási Pál fotógráfust és Weiler Péter képzőművészt Horváth Gergely látja vendégül a Soproni Egyetem csodaszép Ligneumában.

Sokan várják Hajós András és Linczényi Márk kettősét. A „Probléma” ezúttal egy interaktív programmal érkezik; a két műsorvezető emeli a tétet, nem csak a saját problémáiról beszélget, hanem a közönség mindennapi gondjait is próbálja megoldani. Leghatásosabb módszerként a teljes tisztítást vállalják ezen a délutánon: ördögűzésre fel!

A fiatalokat érintő fontos és komoly témák, fogyasztható formában, a legkedveltebb szakemberek előadásában. Talán így lehetne összefoglalni a Telekom PodcastFest három programját, amelynek a Búgócsiga ad otthont. Zacher Gábor az alkohol és a drogok szerepéről, Hevesi Krisztina a szexualitás kérdéséről, Csernus Imre pedig önismeretről és az egészséges emberi kapcsolatokhoz vezető útról beszél majd.

A Telekom PodcastFest partnereként a városba érkezik az egyik legnépszerűbb gazdasági és pénzügyi podcast, a Concorde. Jónap Richárd Trunk Tamás „Dablty”t látja vendégül, akivel élsportról és a mai fiatalok körében egyre jelentősebb sneaker kultúra jelenségről beszélget a Várkerületben, a Kultúrpresszó teraszán. 

A tavalyi év legnagyobb magyar filmes sikerének alkotóit is meghallgathatja a közönség a SopronFest idején. Koltai Lajos legújabb remekműve az anyák megmentőjének, Semmelweis Ignácnak, kortársaival vívott küzdelmeit mutatja be. A főszereplővel, Vecsei H. Miklóssal, valamint a rendezővel, Koltai Lajossal Köves Andrea beszélget, amely eseménynek szintén a Kultúrpresszó ad otthont.

Ellátogat a fesztiválra Lil Frakk is, aki pedig a Lővérekben, az Unicum Kőházban mutatja be a Sávlekötő Camp döntőseit, ugyancsak egy podcast beszélgetés keretében. Zenei megfejtések, és a jövő feltörekvő arcai egy este – erre készülhet majd a közönség.

A szerencsések Puzsér Róberttel és Sebestyén Balázzsal is találkozhatnak a SopronFest – Telekom PodcastFest keretében, akik most „ülnek” először együtt színpadra.  Ez az előadás már hetek óta teltházas.

A SopronFest – Telekom PodcastFest programok egy része belépőjegy nélkül, regisztrációval látogatható.

kapcsolódó hírek

Hírlevél / SopronFest Klub / Kedvezmények

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy az elsők között értesülhess az új programokról, hírekről - többek között a hamarosan induló SOPRONFEST KLUBRÓL, amelybe belépve exkluzív kedvezményekhez juthatsz majd!