HIPHOP ALLSTARS: Animal Cannibals, Ganxsta Zolee és a Kartel, Hősök

HŐSÖK

A Hősök rap csapata 2001-ben alakult és azóta aktív szereplője a magyar zenei életnek.

A korai Szóhisztéria, Nyelvtan és Klasszik lemezek megalapozták az underground ismertséget. 2003-ban megnyerték a Hiphop Mission nevű országos tehetségkutató versenyt, mely a legendás Fila Rap Jam-ek utódja volt. 2011-ben a tízéves jubileum és a negyedik album (Négy Évszak) újabb nagy fordulópontot jelentett a zenekar életében. 2012-ben szerepeltek a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával a Szimfonik 2.0 rendezvényen. 2013-ban Érintés címmel napvilágot látott az ötödik korong olyan dalokkal, mint a Kisember, a Hip Hop Hatalom vagy az Enyém. Ebben az évben többek között a soproni Volt Fesztivál nagyszínpadának nyitó produkciójaként is szerepeltek. Az évek során pedig nem csak különböző  hip-hop és rap kollaboráció született, de számos pop előadóval mintValmar, Halott Pénz vagy épp Diaz, is készültek közös dalok.

YOUTUBE

SPOTIFY

 

GANXSTA ZOLEE ÉS A KARTEL

A formációt Ganxsta Zolee alapította 1990-ben. A zenekar egyesíti a rap, a rock, a punk és más zenei stílusokat, létrehozva ezzel az egyedi hangzásukat.

Nagy sikereket értek el a kilencvenes években és a kétezres évek elején, olyan kiemelkedő slágerekkel, mint például a „Pénzügyőr” vagy az „Én Leszek A Péz”. Zenéjükben gyakran szerepelnek köznapi témák, társadalomkritikus szövegek. Ganxsta Zolee maga is egy ismert közéleti szereplő is, aki rendszeresen megnyilvánul a társadalmi és politikai kérdésekben. 

YOUTUBE

SPOTIFY

 

ANIMAL CANNIBALS

Az Animal Cannibals egyike első hip-hop formációknak,  akik meghatározó szereplői voltak a hazai zenei színtérnek az 1990-es és 2000-es években.

Slágereik, mint a „Takarítónő”, „Yozsefváros” és „Én Leszek A Féreg”, azóta kultikussá váltak. Jelentős szerepet játszottak magyar rap és hip-hop megteremtésében, egyesítik a keményebb, társadalomkritikus szövegeket a dallamosabb ritmusokkal, és még mindig aktívan koncerteznek, és készítenek új zenéket.

YOUTUBE

SPOTIFY

Hírlevél / SopronFest Klub / Kedvezmények

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy az elsők között értesülhess az új programokról, hírekről - többek között a hamarosan induló SOPRONFEST KLUBRÓL, amelybe belépve exkluzív kedvezményekhez juthatsz majd!