Zsigeri történetek Kiss Tibor kiállítása

Kiss Tibor 1971-ben született Dunaújvárosban. A közönség által leginkább a Quimby zenekar énekes-gitáros frontemberekén ismert, de számos egyéb zenei projekt részese (Aranyakkord, Budapest Bár, Csík zenekar).

Kevesebben tudják azonban, hogy eredeti szakmáját tekintve képzőművész. Diplomáját 1997-ben szerzi a Magyar Képzőművészeti Egyetemen.

Bár az elmúlt évtizedekben nagyrészt a zene tette ki az életét, de emellett mindig születtek festmények, grafikák és egyéb képzőművészeti munkák.

Képei sajátos szimbolikáján keresztül mutatja be az énkeresés viszontagságos útjait groteszk, olyakor humoros expresszivitással, öniróniával átitatva.
Felszínes ragyogás mögött sokszor ott rejlenek az egyén- és a társadalom mély traumái és sötét víziói. A világ abszurditása, felfokozott őrületei éppúgy, mint a gyermeki szabadságvágy játékos önfeledt szabad asszociációi.

Lélektani történetmesélés a vizualitás eszközeivel.

A kiállítás április 23-tól 30-ig, minden nap 10:00-tól 18:00-ig látogatható.

Megnyitó 2023. április 22-én 19:30-tól a Liszt Központ első emeletén, melynek alkalmából Till Attila beszélget majd a Quimby frontemberével. A kiállítás ingyenesen megtekinthető, de a megnyitón való részvételhez regisztráció szükséges, amit itt tehetsz meg.

 

minden más

ART

Iratkozz fel!

Iratkozz fel a hírlevélre itt, hogy elsők között kaphass hírt a programokról és válthass belépőt.