Pub Fiction Club

házigazda: Parkinson & Tom Chi
vendég: Cartridge & Stillhalter, Herbert Mogg aka Groundlevel Vienna, Souveq

TomChi
A soproni dj 1999-ben kezdte dj pályafutását, stílusát leginkább a nu jazz viszonylag tág megnevezésével lehetne definiálni. Bár korántsem korlátozódik kizárólag az említett irányzatra, mindig a mély, eklektikus, vokális, organikus, kellemes, de ugyanakkor dinamikus zenék kiválasztására törekszik, melyek hangzásvilágát főként az akusztikus hangszerek dominálják. Mind e mellett helyet kapnak a lemeztáskájában más, viszonylag szintetikusabb irányzatok is, mint például a dub techno vagy a deep house. Sokakban az talán ellentmondást vált ki, hogy TomChi dj-ként legelőször főleg detroiti techno zenékkel kezdett foglalkozni, melyeket a fent említett stílusok mellett párhuzamosan ápol. Ezen irányzatokon belül szintén a mélyebb és intelligensebb darabokat kedveli, melyek viszont már egy lényegesen hidegebb és fémesebb hangzásvilágot képviselnek. TomChi mindazonáltal mindig a változatosságra és minőségre törekszik miközben ismert zenéket kombinál intelligens hangzásokkal, klasszikus filmek zenevilágát felelevenítve olykor retro hangulatot teremt majd hirtelen váltással modern hangzásokra megy át. Főbb stílusirányzatok: nu jazz, soul, funk, hip hop, dub, rare groove, break, deep house, electro, detroiti techno

Parkinson
Parkinson nevét legtöbben az egykor Sopronban működő Pub Fiction Club nevéhez kötik, mint a klub megálmodója, létrehozója és 2004-2018 közötti fennállásának működtetője. Ám dj-ként, szervezőként 1997 óta a helyi underground színtér szereplője, emellett megrögzött vinylista. Érdeklődése széles zenei spektrumon határozható meg, nem különösebben izgatják műfaji megkötések, a zenében kizárólag a minőséget és a hangulatiságot keresi stílushatárok nélkül. A ’80-as, ’90-es évek darkwave hangzásától a kortárs irányzatokig minden érdekli amit izgalmasnak talál, legyen szó jazzről, funkról, hiphopról, house-ról, breakbeat-ről vagy ezek fúziójáról. A lassabb tempójú és a dinamikus, táncorientált darabok egyaránt közel állnak hozzá. Nemrégiben indította útjára a Pub Fiction Club szellemiségét ápolni és fejleszteni hivatott rendezvénysorozatát Pub Fiction AllStars néven.Ez a széria a soproni földalatti színtér összefogását tűzte céljául megkülönböztetett figyelmet fordítva az élő színpadi produkciókra akár helyi, akár meghívott projektek, dj-k bemutatásával stílusmegkötések nélkül.

GROUNDLEVEL VIENNA Herbert Mogg a nyolcvanas évek vége óta oszlopos tagja a bécsi dj kultúrának, pályafutását a legendás MORGENROT-ban kezdte. A funk, a NYC disco punk funk valamint a brit és a német electro wave voltak számára a legmeghatározóbb irányzatok. A valóban sokoldalú dj szettjeivel belopta magát a bécsi közönség szívébe. Napjainkban az elektronikus zenéket vegyíti afro, jazz, dub és rare groove elemekkel, de világzenét is előszeretettel épít be a szettjeibe.

Hírlevél / SopronFest Klub / Kedvezmények

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy az elsők között értesülhess az új programokról, hírekről - többek között a hamarosan induló SOPRONFEST KLUBRÓL, amelybe belépve exkluzív kedvezményekhez juthatsz majd!