Több mint három évtized telt el azóta, hogy a Quimby a dunaújvárosi próbateremből kiszabadulva előbb felfalta a budapesti éjszakát, majd módszeresen elcsavarta nemcsak Magyarország, de Európa fejét is. A Kiss Tibor (ének, gitár), Varga Livius (ütőhangszerek, ének-vokál), Balanyi Szilárd (billentyűk, vokál), Kárpáti Dódi (trombita, ének), Mikuli Ferenc (basszusgitár), Gerdesits Ferenc (dob) alkotta hatosfogat eddig tizenhat csapongó lemezzel hagyott kitörölhetetlen nyomot a magyar könnyűzenében, miközben az évek során kialakította saját, összetéveszthetetlen hangját.
A csontba markoló szövegek az újragondolt sanzontól kezdve a gitárslágereken keresztül egészen a legvadabb pszichedéliáig terjedő, megnevezhetetlen zenei univerzum és az egyszeriségre építő, színpadról lerobbanó fellépések is egyaránt kellettek ahhoz, hogy a Quimby a 2010-es évek közepére Magyarország első számú koncertzenekarává váljon. A szinte folytonos, országon belüli és nemzetközi turnék mellett, a Papp László Budapest Sportarénát nem egyszer megtöltő, a 2013-as Sziget nulladik napjából Csodaországot varázsoló zenekar a számvetés igénye nélkül érett be.
Az immár minden szempontból felnőtt együttest a közösen megélt sikerek és kihívások egyaránt összekovácsolták. És ahogy a 2022-es, telt házas Budapest Park-koncertjük végén elhangzott: úgy néz ki, még maradnak.

 

YOUTUBE

SPOITFY

Hírlevél / SopronFest Klub / Kedvezmények

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy az elsők között értesülhess az új programokról, hírekről - többek között a hamarosan induló SOPRONFEST KLUBRÓL, amelybe belépve exkluzív kedvezményekhez juthatsz majd!