Sopron JÓL fest jótékonysági képkiállítás

A Soproni Egyetem ezzel a programsorozattal azt üzeni országnak-világnak: Sopron városa jól fest a magyar települések palettáján, a Soproni Egyetem pedig ugyancsak jól fest a magyar felsőoktatási intézmények kínálatában – és nemcsak a „zöld” egyetemek között. Sopron évszázadok óta ecsetre kívánkozik és ma is sokan hódolnak a városban a festészetnek, az egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karán több szakon művészeti oktatás folyik, illetve az óvodapedagógusok képzésében is nagy hagyománya van a művészeti nevelésnek.
A Soproni Egyetem meghatározó szereplője a SopronFestnek, ennek jegyében hirdeti meg a SopronJÓLfest sokszínű programjait.

  • A Fő térre néző Esterházy palotában jótékonysági képkiállítást (04.19-30) rendeznek be, ahol kortárs soproni és meghívott alkotók munkáira lehet majd licitálni a SopronFest záró vasárnapján. Az árverésen befolyt összegből a környék falusi óvodáinak művészeti nevelését szeretnék az ősszel megtámogatni a Benedek Elek Pedagógiai Kar segítségével.
  • Az Esterházy palotában hétköznap 18:00 órától (04.24-30) „Ecseteljünk!” címmel szerveznek művészettel kapcsolatos pódiumbeszélgetést, borbemutatót, házimuzsikálást, Pecha kucha prezentációkat, élményfestést…
  • A történelmi belvárosban az Egyetem oktatóinak, művésztanárainak és hallgatóinak munkáiból lesz kiállítás a macskaköves utcák földszinti ablakaiban. A QR-kóddal követhető tárlathoz kincskereső játék is tartozik majd. (04.22-30)
  •  A fesztivál lővereki helyszínén az Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének koordinálásában egy több méteres közösségi képalkotás zajlik, amin minden fesztiválozó ott hagyhatja a keze nyomát! (Hagyj nyomot! 04.27-29)
  • Az Egyetem megszólítja a város iskoláit és művészeti társulásait, hogy ők is szervezzenek képalkotással kapcsolatos projecteket ezen a héten: lesz nyilvános szabadtéri festés, street art flashmob, a fesztiválozók pedig még logózott körömfestésre is benevezhetnek.
    Mert Sopron jól fest – jó, ha ezt mindenki meglátja!

Iratkozz fel!

Iratkozz fel a hírlevélre itt, hogy elsők között kaphass hírt a programokról és válthass belépőt.