A Hűség Városa kiállítás – Bereczki Kata, Bukta Imre, Ef Zámbó István, Labrosse Dániel, Sibitka Anna, Soós Nóra, Weiler Péter

Oly sok pozitív gondolat, szép emlék és az ember szívét megdobogtató élmény él bennünk akkor, amikor Sopronra gondolunk. Sopron immáron 100 éve, a Népszavazás óta a Leghűségesebb város, sokan pedig büszkén a Hűség városaként jegyzik. A SopronFest keretében 7 neves képzőművészt kértünk arra, hogy a hűség jelképét, egy-egy gigantikus, fából készített szív formát „alakítsanak át” úgy, ahogyan csak ők tudják. Bukta Imre és Soós Nóra már a SopronFest előtti hetekben a saját műtermében elvégezte ezt a munkát, az alkotó folyamatról pedig riportfilmet készítettünk. Bereczki Katával, Ef Zámbó Istvánnal, Labrosse Danival, Sibitka Pannival és Weiler Péterrel azonban május 17-től három napon át napközben a Várkerületen a Mária szobornál találkozhatunk. A művészek arra vállalkoztak, hogy a hűség soproni szimbólumát egy nyitott alkotótábor keretében itt készítik el, a közönség szeme láttára. Ezek az alkotások a SopronFest után is a városban maradnak: éttermekben, teraszokon, kávézókban, szállodákban fotózkodhatunk majd velük. Nemcsak a kíváncsiskodókat várjuk a Mária szoborhoz, hanem azokat a gyerekeket és felnőtteket is, akik ugyanitt szívesen rajzolnának, festenének és ki is állítanák a saját SopronFestes szívüket.

A SopronFest ART művészei egy héten át csoportos kiállításon mutatják be általuk válogatott alkotásaikat a Liszt Központ Munkácsy termében.

Megnyitó: május 12-én, vasárnap 15:00 órakor
A kiállítást megnyitja: Lévai Anikó, Farkas Ciprián, Sopron polgármestere, valamint Fülöp Zoltán & Lobenwein Norbert, a SopronFest alapítói.
Helyszín: Liszt Központ, Munkácsy Terem

 

Nyitvatartás: naponta 10:00-18:00-ig
A belépés ingyenes – de nagyon hálásak lennénk, ha a vendégeink hoznának magukkal 1-1 saját készítésű szívet, amelyet a helyszínen kiállíthatunk.

Hírlevél / SopronFest Klub / Kedvezmények

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy az elsők között értesülhess az új programokról, hírekről - többek között a hamarosan induló SOPRONFEST KLUBRÓL, amelybe belépve exkluzív kedvezményekhez juthatsz majd!