KAMRA ÉS KÖNYVESPOLC – Avagy a boldogság és a bánat íze. NYÁRY KRISZTIÁN & DRAGOMÁN GYÖRGY – Vacsora és irodalmi beszélgetés

Nyáry Krisztián & Dragomán György vacsora és irodalmi beszélgetés.

Az irodalomnak éppen olyan ősi témája a gasztronómia, mint a szerelem, a halál vagy a háború. Mégis: hiába négyezer év irodalmi hagyománya, az evés vagy a főzés ábrázolását ma hajlamosak vagyunk kevésbé emelkedettnek tekinteni, mint az irodalom más nagy témáit. Pedig a magyar irodalom legjobbjai mindent el tudnak mesélni egy tál étel történetén keresztül szegénységről és gazdagságról, bánatról és boldogságról, ahogy Krúdy vagy Mikszáth gasztronómiai fókuszú történeteit az irodalomtörténészek gyakran csak „gyomornovellaként” emlegetik.
Ha hiszünk Nyáry Krisztiánnak, aki szerint otthonunk két legőszintébb pontja a kamránk és a könyvespolcunk, ezen az estén bizonyosan jóllakatjuk gasztronómia és irodalmi kíváncsiságunkat is.

A jóízű beszélgetést egy három fogásos erdélyi vacsora köríti.

Csorbaleves húsgombóccal
Mics faszénen sütve, paradicsomos muzsdéj, savanyított lilahagyma, serpenyős burgonya
Vargabéles, házi eperlekvár

A vacsorával egybekötött irodalmi program ára: 16 990 Ft

Asztalfoglalás: +3699 50 50 33

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy az elsők között értesülhess az új programokról, exkluzív hírekről a SopronFest kapcsán!