Magunk maradtunk – filmvetítés és beszélgetés Ákossal és a film producerével

Magunk maradtunk címmel készült el Kovács Ákos első kisjátékfilmje, amelynek forgatókönyvét két saját novellájából írta. A két írás – A taxis és a Magunk maradtunk – a tavaly ősszel megjelent EZT NEM LEHET MEGÚSZNI című novelláskötetében szerepel, amely komoly könyvsiker: a megjelenés óta három utánnyomást ért meg.

„A taxis vezet, a taxis beszél: egy idősödő kisember próbálja értelmezni maga körül a világot, benne a maga helyét. Szövegeiben szokásos kocsmabölcsességek és személyes vallomások, valós és soha meg nem történt események, személyes és történelmi léptékű élmények keverednek.
A végcélhoz vezető út a saját emlékeinek labirintusává változik. A felidézett alakok, szituációk megelevenednek Budapest utcáin, a sofőr pedig észre sem veszi, hogy élete képeit az utasa elé éli. Pesti srácok és disszidens osztálytársak, megemlékezők és piknikezők, romeltakarítás és rendőri intézkedés. Emlékezetes tekintetekben megjelenő teljes emberi sorsok. Egyszerű tárgyak, magányos épületek, egy egész életen átívelő levelezés foszlányai és egy százéves zenedoboz hangja vezeti a nézőt ebben a költői filmnyelven megszólaló kisjátékfilmben.”

A SopronFest vasárnapi napján, április 30-án, 17:30-tól az Elit Moziban (Sopron, Torna u. 14.) tekintheti meg a közönség a filmet, majd utána 18:00-tól az író-rendező Kovács Ákos és a producer, Hábermann Jenő mesél az alkotás folyamatáról és a film kulisszatitkairól.

Belépőjegyek erősen korlátozott számban, 1000 forintos áron kaphatók a webshopunkban.

 

A Film-Art bemutatja Kovács Ákos filmjét
MAGUNK MARADTUNK
A főszerepben: Papp János

Írta és rendezte: Kovács Ákos
Producer: Hábermann Jenő
Társproducer: Romwalter Judit
Fényképezte: Juhász Viktor
Zene Kovács Ákos

A további szerepekben:
Piros Ildikó, Nagy Mari, ifj. Vidnyánszky Attila, Trill Zsolt,
Pápai Erika, Sári Éva, Szász Júlia, Sára Bernadette, Cseke Péter,
Vecsei H. Miklós, Eperjes Károly, Hábermann Lívia, Pindroch Csaba,
Méhes László, Kubik Anna, Őri-Kovács Júlia

Iratkozz fel!

Iratkozz fel a hírlevélre itt, hogy elsők között kaphass hírt a programokról és válthass belépőt.