Képek, szavak – A Magyarázat mindenre c. film fotókiállításának megnyitója

A Magyarázat mindenre című filmhez kapcsolódó kiállítás anyagában a forgatáson készült képek személyes, kézzel írt versekkel alkotnak különleges egységet.

A Magyarázat mindenre független magyar film forgatása 2022 nyarán zajlott, pillanatait Vajda Réka örökítette meg. A képek beállításai, kompozíciói és az elkapott momentumok mind messze túlmutatnak a szimpla standfotókon. Réka színes és fekete-fehér, középformátumú képein keresztül kicsit más szemszögből látjuk a film egyes jeleneteit.
Reisz Gábor, a film rendezője úton a forgatás helyszínére minden nap írt egy pár soros verset. E sorok néha történetet mesélnek, néha teljesen asszociatív módon adják vissza azt a hangulatot, ami meghatározta ezt a rendkívül intenzív, fárasztó ám annál örömtelibb időszakot. Gábor szövegei Réka fotóin kézzel írva szerepelnek, ezáltal teremtenek mindenki számára szabadon értelmezhető, ám mégis egyértelmű és szoros kapcsolatot film, fotó és szöveg között.
A kiállítás valamennyi képe a kézzel ráírt verssel megvásárolható.

Kiállításmegnyitó: május 14. 18:00
A kiállítást megnyitja Reisz Gábor, a film rendezője

Helyszín: Kultúrpresszó
Cím: Sopron, Várkerület 96.

Hírlevél / SopronFest Klub / Kedvezmények

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy az elsők között értesülhess az új programokról, hírekről - többek között a hamarosan induló SOPRONFEST KLUBRÓL, amelybe belépve exkluzív kedvezményekhez juthatsz majd!