Ne nézz félre! Kerekasztal beszélgetés a kortárs bántalmazás/bullying kérdéséről.

Az esemény résztvevői:

Mészáros Antónia – az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója

Pap Noémi – az AuTITÁNOK támogatói közösség alapítója

Joób Klára Milla – UNICEF Magyarország Fiatal Nagykövete

Sokszor látható, hallható, mégis kevesen tudják, hogy hogyan segíthetnek: a mai fiatalság 85 százalékát zaklatták már kortársai az iskola falain belül, derül ki az UNICEF Magyarország 2022-es felméréséből . A bántalmazás sajnos több mint egy egyszeri konfliktus, ugratás, vagy csipkelődés. Az UNICEF Ne nézz félre kampánya nem csak felhívja a figyelmet a problémára, hanem arról is tájékoztat, hogy mit tehetünk, ha a környezetünkben ilyen tapasztalunk. A SopronFest eseményének vendége Pap Noémi, a soproni születésű autizmusban érintett édesanya, valamint iskolapedagógus, az AuTITÁNOK támogatói közösség megálmodója, akivel az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója, Mészáros Antónia arra keresi a választ, hogy hogyan lehet felkészíteni a hasonló helyzetben lévő szülőket, és gyermekeket az ezzel járó megpróbáltatásokra, vagy adott esetben akár bullyingra. A beszélgetésen részt vesz továbbá Joób Klára Milla, az UNICEF Magyarország fiatal nagykövete, aki pedig a fiatalabb generációk nézőpontját képviseli ezen a délutánon.

Pap Noémi:

 

„Pap Noémi vagyok. Kisfiam, Olivér 11 éves, diagnosztizáltan asperger szindrómás autista. Tavaly kezdte a felső tagozatot itt, Sopronban. Olivér osztályfőnöke megkért, hogy tartsak egy kisebb előadást az osztálytársaknak az autizmusról. Az ebből készült Facebook poszt nagyszámú megosztást kapott. Így arra jutottam, hogy továbbgondolom a történetet, és ekkor hoztam létre az AuTITÁNOK TikTok csatornát, ahol most már csaknem három hónapja live adás keretében segítünk több száz érintett szülőt, hozzátartozót, ország-,valamint Európa szerte (Ausztria, Skócia). Célunk sokrétű: segítségnyújtás, információ-átadás, útbaigazítás, lelki támogatás..meg még nagyon-nagyon sokminden más”

Joób Klára Milla:

„Joób Klára Milla vagyok, az UNICEF Magyarország Fiatal Nagyköveti programjának junior koordinátora. Az ELTE-n kommunikáció és médiát hallgatok, újságíró szakirányon és a gyermekrészvételiségről írtam a diplomamunkámat. Sopronban töltöttem gyermekkorom nagyobbik részét, így ha nem is itt születtem, ezt tartom otthonomnak. A kortárs bántalmazásról azért tartom fontosnak beszélni, mert életreszóló sebeket tud ejteni a gyerekeken. Viszont szülőként, szakemberként, kortárs segítőként nagyon sokat lehet tenni azért, hogy a bántalmazást megelőzzük, megszüntessük és támogassuk azokat a gyerekeket, akik arra rászorulnak.”

Hírlevél / SopronFest Klub / Kedvezmények

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy az elsők között értesülhess az új programokról, hírekről - többek között a hamarosan induló SOPRONFEST KLUBRÓL, amelybe belépve exkluzív kedvezményekhez juthatsz majd!