PILLANTÁSOK, ÉRINTÉSEK fotókiállítás finisszázs

art
Ingyenes

Május 18., 13.00 – 14.00

SOPRONFEST ART

Soproni Egyetem - Ligneum

Az érdeklődők találkozhatnak a PIROS ORR bohócdoktorokkal, akik kötetlen beszélgetés keretében mesélnek az idősotthonokban, különösen a demenciával élő idős emberekkel végzett munkájukról, valamint az autizmus spektrum zavarban (ASD) érintett gyerekekkel való foglalkozásokról.

Az Európai Unió Kreatív Európa programjának támogatásával 2020-ban indult útjára a ClowNexus projekt. Az ebben részt vevő 8 ország bohócdoktor szervezetei, köztük a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány szakértőkkel és gyógypedagógusokkal együttműködve keresték annak lehetőségeit, hogyan lehet művészeti eszközökkel olyan speciális programot létrehozni, amellyel meg tudják szólítani a demenciával élő idős embereket, valamint az autizmus spektrum zavarban (ASD) érintett gyerekeket és kutatták azokat a módokat, hogyan lehet az érzékelés (ének, zene, tapintás) élményén keresztül segíteni.

A foglalkozásokról fotósorozat készült. A kiállításon válogatást láthatnak a Prizma Általános Iskola és Óvoda, EGYMI Dózsa György úti épületében, a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthona Baross utcai telephelyén és a pécsi Szent Lőrinc Gondozóotthonban készült képekből.

Fotósok: Éder Veronika, Koncz Márton

Helyszín: Soproni Egyetem – Ligneum Rendezvényház

Hírlevél / SopronFest Klub / Kedvezmények

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy az elsők között értesülhess az új programokról, hírekről - többek között a hamarosan induló SOPRONFEST KLUBRÓL, amelybe belépve exkluzív kedvezményekhez juthatsz majd!