gyakran ismételt kérdések

Mikor lesz a SopronFest 2023-ban?

2023. Április 28-29-30-án lesz a SopronFest fő koncertprogramja a Lővér Kemping területén felállított hatalmas fesztiválsátorban és környékén, de városszerte rengeteg izgalmas eseményt találhatsz már április 22-től.

Hol lesz a SopronFest 2023-ban?

A fő koncerthelyszínünk a Lővér kemping területén felállított hatalmas fesztiválsátorban és annak környékén lesz, de Sopron szerte rengeteg helyszínen várunk élő podcast felvételekkel, gasztro-, irodalmi-, képzőművészeti programokkal, túrákkal.
Böngészd át a weboldalunkon a programokat és érkezz korán a városba, érdemes.

Hol tudok jegyet vásárolni?

A SopronFest webshopjában több féle bérletet és jegyet is vásárolhatsz – mi ezt a biztonságos módot javasoljuk neked. A fesztivál időpontjáig több jegyárfordulónk is lesz, ezért azt tanácsoljuk, hogy mielőbb vedd meg a jegyedet, bérletedet, hogy a legkedvezőbb áron juss hozzájuk.

Milyen típusú jegyeket tudok vásárolni a Fesztiválra?

Vannak 3 napos bérleteink, vagy a diákok számára kínálunk kedvező árú diákbérletet, amit a Soproni Egyetem neve fémjelez, de ha csak egy-egy napra jönnél, vannak napijegyeink is – és persze VIP jegyek és bérletek is.

SopronFest X STRAND Kombinált bérlet

Kezdd, és zárd is velünk a fesztiválszezont! Az év első fesztiválja a SopronFest, nyár végén pedig a Balaton partján, a STRAND Fesztiválon builzhatsz egy hatalmasat.
Ha bérlettel szeretnél jönni a SopronFestre és a STRANDra is, akkor a kombinált bérlettel itt a lehetőség, hogy jó áron legyél ott mind két Fesztiválon.

Visszaválthatom vagy eladhatom a jegyem?

Alapesetben a jegyedet sem visszaváltani, sem cserélni nem tudod már. Vis major helyzetben pl.: rendezvény lemondása esetén teljes jegyvisszatérítésre van lehetőség (3% kezelési költség mellett). Mivel nem személyre szabottak a vócserek, belépődet oda tudod adni másnak, vagy eladhatod a TicketSwapen.

Mit tegyek, ha nem tudok elmenni a rendezvényre, de már vásároltam jegyet?

Javasoljuk, hogy a TicketSwap biztonságos felületén keresztül indítsd a jegy eladását vagy cseréjét.

Nem sikerült a vásárlás, mi lehet a gond?

Ha sikertelen volt az online vásárlás, kérjük ellenőrizd, hogy:

 • bankkártyád alkalmas-e online tranzakciókhoz, nincs-e letilva az online vásárlás lehetősége, elegendő fedezet van-e a kártyádon, ill. megfelelően van-e beállítva a napi egyenleged vagy nem járt-e le a bankkártyád.

Az alábbi lépések is segíthetnek:

 • Próbáld újra a fizetést, és ellenőrizd duplán, hogy minden adatot jól írtál-e be. Sokszor csak félregépelés miatt sikertelen a vásárlás.
 • Tranzakciós hiba esetén próbálj meg egy másik bankkártyával fizetni.
 • Ha sikertelen a vásárlás a webshopunkban, próbáld meg egy hivatalos jegyterjesztő partnerünktől megvenni belépődet
 • Végső esetben vedd fel a kapcsolatot a bankoddal, ahol a tranzakció ID számával és a 3 számjegyű hibaüzenettel tudjátok azonosítani, mi lehet a hiba.

Nem kaptam meg emailben a jegyet, mi lehet a gond?

A vásárlást követő 24 órában kell megkapnod a visszaigazoló e-mailt. Ha ezután sem érkezik meg, a következő lépéseket javasoljuk: Nézd meg a SPAM vagy egyéb, nem elsődleges mappáidat. Jegyed a [email protected] e-mailről fog érkezni.

Ha esetleg a vásárláskor elírtad az e-mail címedet, kérjük írj a [email protected] címre

Mit tegyek, ha rossz e-mail címet adtam meg?

Ha esetleg a vásárláskor elírtad az e-mail címedet, kérjük írj az [email protected] címre

Mit kell tudnom a jegyemről?

A jegyek (online vócserek) nem személyhez kötöttek. A jegybeváltást követően az a személy kapja meg a belépésre jogosító karszalagot, aki beváltotta a jegyet (online vócserrel).

Ki jogosult a diákjegyre?

A diákjegy Magyarországon kiállított érvényes diákigazolvánnyal vehető igénybe. A diákigazolványnak a beléptetés alkalmával is érvényesnek kell lennie.

Gyermekeknek kell jegyet váltani?

Minden gyermeket szeretettel és jó programokkal várunk, 10. év alattiak ingyen látogathatják a fesztivált. Belépéskor gyermekkarszalagot adunk, ezen a felnőtt kísérő elérhetőségét és a gyermek nevét kötelező feltüntetni. Kérjük, a gyerekeknek is hozzatok igazolványt.

14 éves kor alatt csak felnőtt kísérővel lehet belépni a fesztiválra, a gyermek karszalag viselése ez esetben is kötelező.

Mit tartalmaz a VIP jegy?

A VIP jegy belépést biztosít a VIP szektorba, ahol az alábbi szolgáltatások érhetők el:

 • külön elkerített lelátó a Nagyszínpadra
 • külön mosdók
 • külön bár

Kapunyitás és zárás

Első nap a pénztárak 14:00 órakor nyitnak, onnantól tudod a vócsered is karszalagra cserélni.

Elveszett és talált tárgyak

Ha elveszítettél vagy találtál valamit, jelezzd a csomagmegőrzőben.

Mit nem vihetek be a fesztiválra?

Alkoholos italt semmilyen mennyiségben nem lehet behozni a Rendezvény területére! Az ilyen jellegű termékeket a bejáratnál át kell adnod a biztonsági szolgálatnak.

A Rendezvény területére üvegtárgyat, ütő-, vágóeszközt, vagy bármely, mások testi épségét veszélyeztető tárgyat bevinni TILOS! A hatályos jogszabályok szerint nem tarthatsz magadnál ún. közbiztonságra különösen veszélyes tárgyat (8 cm-nél nagyobb vágóélű kést, rugóskést, gázsprayt, ólmosbotot, láncfűrészt, aknavetőt stb.), ez szabálysértésnek minősül.

Étel, ital, dohánytermék

Alkoholos italt nem vihetsz be a fesztiválra. Az NNK által elrendelt hőségriadó esetén (ásvány) vizet, üdítőt és energiaitalt a személyes szükségleteknek megfelelő mennyiségben lehet bevinni, egyébként egy darab, legfeljebb 0,5 liter űrtartalmú PET palackban vizet vagy üdítőt (energiaitalt nem).

Élelmiszert vagy dohányterméket kereskedelmi mennyiségben nem lehet behozni. Élelmiszer esetében kereskedelmi mennyiségnek számít a személyes szükségletek kielégítéséhez észszerűen szükséges mennyiséget meghaladó mennyiség.

A dohánytermék esetében kereskedelmi mennyiségnek számít a 2 karton (20 doboz) cigarettát, a 10 doboz szivarkát és (mérettől függetlenül) 10 szál szivart meghaladó mennyiség.

Fotó és videó készítése

Saját célra természetesen lehet fotózni és videózni, azonban a programok hivatásos (eladási, publikálási céllal) fotózásához a rendezők írásos beleegyezése szükséges.

Fotósaink és operatőreink a fesztivál területén dolgoznak majd. Ha találkozol velük, légy kedves és mosolygós, hogy ha később felkerül a fotód/videód a webre, büszkén oszthasd meg az ismerőseiddel. 🙂

A sajtó munkatársaink megkeresését a [email protected] címen várjuk.

Házi kedvencek a fesztiválon

Segítő, vakvezető és rendőrségi kutyát behozni szabad. Szelíd, mások életére, egészségére, testi épségére nem veszélyes pórázon vezethető háziállatot behozni szabad, de nem ajánlott. Zaj lesz és sok ember, egy kutya nem érezné jól magát ilyen körülmények között. (Nem, egy macska sem, és az aranyhaladat is inkább hagyd otthon.)

Ha mégis veled jön a kutyusod, az alábbiak legyenek meg:

 • érvényes oltási igazolvány egy évnél nem régebbi veszettségoltással,
 • egyedi azonosító (olvasható tetoválás vagy mikrochip),
 • póráz, nyakörv, szájkosár,
 • biléta a gazdi telefonszámával.”

Utazz az OSZKÁR telekocsival a SopronFestre!

Ha autóval utaznál a SopronFestre, a mi tippünk az Oszkár telekocsi szolgáltatás, amit nagyon szeretünk! Akár a saját autóddal indulsz el, és útitársakat keresel, akikkel megoszthatod a költségeket, akár betársulnál valakihez egy autóba, érdemes megnézni a lehetőségeket itt:

Parkolás

A SopronFest fő helyszínén, a Lővér Kempingnél egy 300 férőhelyes parkoló áll a rendelkezésetekre, ahová előre szükséges jegyet vásárolni a webshopunkban.

A parkolással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók:

 • A parkoló 0- 24 órában megközelíthető 2023.04.28. péntek, 14 óra – 2023.05.01. hétfő, 10 óra között.
 • A parkoló közvetlenül a rendezvényterület mellett található, megközelíthető a Harkai út – Egeredi út kereszteződéséből. A vócserek beváltása ugyanitt történik.
 • A parkolóba a kinyomtatott vócserrel lehet behajtani. A kinyomtatott vócsert a behajtás után a szélvédő mögé, jól látható helyre kell elhelyezni.
 • A vócser adott nap 14 órától másnap 10 óráig érvényes.
 • Kérjük, hogy a parkoló bejáratánál figyeld a kollégáinkat, ők segítenek majd neked helyet találni.
 • A parkolóterületre való belépés után gyalogosan lehet eljutni a SopronFest területére.
 • A rendezvény ideje alatt a parkolóban hagyott autó hozzáférhető.
 • A parkolójegy egyszeri belépésre jogosít. A parkoló elhagyása esetén csak újabb parkolójegy vásárlásával lehet a parkolóba visszaérni.
 • Lakókocsik / lakóautók nem használhatják a parkolót.
 • A parkolók nem őrzöttek. A parkolóban álló járművekért és az azokban hagyott csomagokért nem vállalunk felelősséget.

A parkoló használatához kérjük, olvasd el a parkoló használati szabályzatot, itt!

Tömegközlekedés Sopronban

Sopronon belül a Jereván lakótelep – Várkerület útba ejtésével buszjárattal is eljuthatsz a SopronFest fő koncerthelyszínére, a Lővér Kempinghez. Ha karszalagod van, helyijárattal az utazásod INGYENES! A pontos menetrendért és megállókért katt ide!

WIFI

Nincs nyilvános wifi a területen, de remek a térerő!

Fizetés a Fesztiválon

A Fesztiválon gyorsan és kényelmesen, készpénz nélkül fizethetsz mindenért a bankkártyáddal vagy mobilfizetéssel a készpénzmentes rendszerünk segítségével.

Hírlevél / SopronFest Klub / Kedvezmények

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy az elsők között értesülhess az új programokról, hírekről - többek között a hamarosan induló SOPRONFEST KLUBRÓL, amelybe belépve exkluzív kedvezményekhez juthatsz majd!